dinsdag 16 februari 2010

Deel 16 Mijn recht op antwoord

Ziehier mijn reactie op de brief van de school:

Aan:
Burgemeester Van Der Plaetsen
Schepen van Onderwijs Dierckx
Kristel Vingerhoets, Directrice gemeentelijke basisschool
Roland Dhollander, voorzitter schoolraad

Geachte,

Bij deze zouden wij willen reageren op de brief die aan alle leerlingen van de gemeentelijke basisschool is meegegeven afgelopen vrijdag.
Bij het lezen van deze brief waren wij met stomheid geslagen.
Wij voelen een beschuldigende vinger in onze richting wijzen en vinden dat we in deze brief als fantasten worden beschouwd.
Alle deskundigen, zowel op medisch vlak als juridisch, zijn het er over eens dat onze dochter van 3 wel degelijk verkracht is en dat dit is gebeurd in de school. Anders zou er nooit een onderzoeksrechter zijn aangesteld!
Wij hebben steeds getracht om de feiten zo weinig mogelijk openbaar te maken om het onderzoek niet te schaden en ook omdat we ons er zeer van bewust zijn dat een onterechte beschuldiging verregaande gevolgen kan hebben. Wij hebben van de eerste moment gezegd dat als mocht blijken dat meester Kurt onschuldig is wij ons persoonlijk tot hem zullen wenden om de ganse historie uit te praten.
Dit kan beaamd worden door de directrice, de juffen van onze dochter, de mensen van Child Focus ,de inspecteurs van de jeugdbrigade en dhr Dierckx.
Met deze laatste heb ik kort na de feiten telefonisch contact gehad om mijn ongenoegen te uiten over het uitblijven van enige reactie vanuit het schepencollege, zij zijn uiteindelijk toch de leiders van de basisschool.
Uit bovenvermelde brief maken wij ook uit dat jullie enige bezorgdheid de school is.
Nooit, maar dan ook nooit heeft één van jullie contact met ons opgenomen om over de feiten te praten, over hoe het met ons en onze dochter gaat. Geen enkele blijk van medeleven en bezorgdheid.
Onze dochter is verkracht in jullie school en door jullie schrijven proberen jullie elke verantwoordelijkheid hieromtrent te ontlopen.
Als burgemeester moet je als een goede huisvader voor je inwoners zijn en bezorgd zijn over hun welzijn, als schepen van onderwijs idem dito. De directrice moet bezorgd zijn over de kinderen in haar school,.Door jullie doofpotoperatie en struisvogelpolitiek blijft er een gevaar voor de leerlingen want de dader loopt nog steeds rond. En de voorzitter van de schoolraad heeft ook maar één zijde van het verhaal gehoord, wij hebben deze man nog nooit gezien, laat staan gehoord.
Wie is hier het slachtoffer? De school, meester Kurt of wij, het aangerande kind en haar ouders?
Ik hoop dat jullie je voor één keer in onze plaats kunnen stellen en begrijpen dat wij dit niet zo kunnen laten.
Als openheid de sleutel is van (eer)herstel, laten we dan alles in de openheid brengen, iemand die recht in zijn of haar schoenen staat heeft namelijk niks te vrezen.



Hans en Margo, ouders van Luka

Geen opmerkingen: