maandag 15 februari 2010

Deel 14 Brief van de school

Beste ouders,
Het volgende zinnetje hebben we al vaak gehoord en gelezen: Je mag niemand veroordelen voor hij(zij) schuldig bevonden is. Weinigen zullen deze stelling betwijfelen. Helaas, durven we, wanneer de situatie zich voor doet, wel eens het tegendeel denken of zelfs openlijk onze twijfel uiten. De gevolgen hiervan kunnen echter verstrekkend zijn, vandaar onze oproep.
Binnen onze school wordt iemand nu geconfronteerd met een beschuldiging en niet één van de minste, namelijk aanranding van een kleuter. De zaak zit bij het gerecht, dus verdere informatie kunnen we hierover niet geven. Niemand betwist dat een gerechtelijk onderzoek een misdrijf moet oplossen en dat verhoren en onderzoeken duidelijkheid moeten scheppen. Uiteindelijk zal de waarheid zeker en vast naar boven komen.
U zal misschien al door hebben dat de geviseerde persoon in deze zaak meester Kurt is. Hopelijk kunt u ook begrijpen dat zo'n beschuldiging voor hem een grote klap was die tijd en hulp vraagt om te verwerken. Hoe zou u zelf zo'n klap te boven komen?
Het onderzoek is nog niet afgelopen, maar voor een aantal mensen is hij al schuldig bevonden. Voor de mensen van de schoolraad, de collega's en het oudercomité is hij dat niet, zolang hij niet veroordeeld is. Wij zijn er nogal zeker van dat hij onschuldig is. Wij blijven hem dus steunen en in hem vertrouwen.
Daarom zouden wij u willen oproepen om rustig het slot van het onderzoek en verdere ontwikkelingen af te wachten. U zal merken dat de man niets te verwijten valt en blij zal zijn dat u hem niet schuldig hebt verklaard.
Bij deze wil meester Kuurt zich eerst en vooral verontschuldigen tegenover de kinderen van zijn klas. Zij verdienen dit alles niet. Weet dat hij zich heel schuldig voelt omwille van zijn afwezigheid. Ook verontschuldigingen tegenover alle collega's, die taken moeten overnemen van hem, tegenover de directie die een extra belasting in haar schoot geworpen krijgt en tegenover zijn collega juf die de twee klassen samen neemt. Zijn doel is om in september weer vol enthousiasme voor de klas te staan en zichzelf weer volledig te geven aan de school, zoals we dit van hem gewoon zijn.
De schoolraad is bij hoogdringendheid bij elkaar geroepen en staat unaniem achter dit schrijven. Niemand van ons is deskundig in deze materie, maar we vinden dat communicatie en openheid naar kinderen en ouders noodzakelijk en van groot belang is. Openheid is namelijk de sleutel tot (eer)herstel.
Het is voor iedereen belangrijk dat we dit schooljaar kunnen eindigen zoals we dit gewoon zijn te doen namelijk in alle schoonheid.
Met dit uitzonderlijk schrijven hopen wij Uw vertrouwen te mogen behouden in onze school en haar team!
Met vriendelijke groeten,

Namens de schoolraad Schepen van onderwijs
Roland Dhollander Marc Dierckx

Geen opmerkingen: